CENTRU DE EDUCAȚIE HOLISTICĂ

ATLANTHEA

Atlanthea se bazează pe principiile educației holistice, axate pe dezvoltarea ființei umane ca întreg, pe cultivarea abilităților intelectuale, a inteligenței emoționale, pe dezvoltarea potențialului deplin al corpului, al abilităților interpersonale, morale, încurajăm explorarea spiritualității, esteticii.

Invățăm conștientizarea de sine, colaborarea, independența,  cum să folosim comunicarea plină de compasiune cu ceilalți și dăm importanță creării unei relații sacre cu tot ce este viu: cu natura, unii cu alții și cu noi înșine.

Pentru noi, copilul este un întreg, un absolut, doar cu iubire, responsabilitate și dedicație îi putem păstra integritatea, de aceea am creat Atlanthea ca un centru de educație holistică – un loc în care copiii să-și regăsească resursele native și acea voce interioară care să le dicteze că sunt unici și minunați.

 

Educația la Atlanthea este făcută cu iubire, ca întoarcere la firesc și la esență (the core of everithing).

Ne dorim să le oferim copiilor și contextul potrivit pentru a dobândi cunoștințe academice consistente, pentru a gândi creativ, pentru a rezolva probleme, utilizând în proces atât gândirea analitică, cât și cea intuitivă căutăm mereu un echilibru între reflectarea în interior și în exterior, punând accent pe crearea unui mediu de învățare pozitiv și sigur.

 

Ne dedicăm o bună parte a activității cultivării stării de bine și a unei vieți sănătoase, pentru ca cei mici să se simtă “acasă” cu ei înșiși, hrănind ființa interioară a copilului, pentru ca orice contribuție pe care o va aduce lumii în care trăiește să fie din cele mai adânci resurse ale Sinelui interior și nu doar din competențele învățate.

Conceptul Atlanthea se potrivește părinților care își doresc să crească copii liberi, cu încredere în sine, viitori agenți de schimbare, care se pot integra în același timp și în realitatea sistemelor actuale de funcționare a societății.

MASS5624

Copiii noștri sunt primele generații care vor moșteni tot mai puțin de la noi, sunt primii care conștientizează că ceea ce primesc acum, în formatul actual, este depășit și inutil.

Sunt generațiile care vor lucra într-o lume complet nouă, în domenii inovative, cu sisteme și mașinării neinventate încă.

Cel mai mare dar pe care îl putem face copiilor noștri este acela de a-i înzestra cu încredere în sine și creativitate, pentru că ei vor fi cei care vor soluționa probleme pe care noi doar le dezbatem filosofic (suprapopularea, schimbările climatice, poluarea, resursele naturale finite).

 

Acesta este rolul nostru, rolul unui centru de educație holistică.

 • 2014

  Am început

 • 2018

  Am lansat proiectul Atlanthea

 • 2019

  Prima franciză

 • 2020

  Școală primară

Povestea noastră

Atlanthea s-a născut din căutări, experiențe transformative, conștientizări  și vise țesute cu speranță, din inimi de mame și pedagogi cu viziune și vine ca un răspuns pentru acele familii preocupate de procesul de dezvoltare personală, cu motivație intrinsecă de a evolua pe toate planurile și interesați în a le oferi copiilor o educatie de calitate si cele mai performante resurse pentru dezvoltarea armonioasă la nivel de trup, minte, suflet, spirit. Doar evoluând împreună, copii, părinți, dascăli, putem produce acea transformare de care avem nevoie cu toții în societate.

VIZIUNE MISIUNE VALORI OBIECTIVE

Viziunea Atlanthea este aceea de a schimba paradigma educațională și a pune bazele educației viitorului, încurajând copiii și părinții să atingă potențialul lor maxim ca ființe umane de excepție.

Misiunea noastră este de a susține familiile în procesul de dezvoltare a potențialelor  la nivel maximal, prin educație holistică.

Valorile pe care ne bazam in construcția demersului educațional sunt:

 • Iubire, compasiune și respect față de copii, lume și tot ceea ce este viu
 • Pace și bucurie
 • Modernitate și performanță
 • Siguranță și apartenență oferind copilului mediul cald în care să se simtă integrat, plăcut și protejat.
 • Toleranță și respect – insuflăm copiilor toleranța față de ceea ce este diferit de noi, de modul nostru de funcționare și gândire, respectând diversitatea naturii și pe cea interumană,
 • Încredere in forțele proprii – vom hrăni entuziasmul copilului pentru învățare și dezvoltare personală continuă, care il vor pregăti pentru viața de adult condusă de optimism și de siguranța că fiecare acțiune a noastră aduce o schimbare pozitivă în natură și în societate.
 • Comunitate, colaborare, solidaritate
 • Creștere organică și co-creare
 • Flexibilitate, echilibru și armonie
 • Înțelepciune socială și individuală
 • Motivație, Libertate, Disciplină Interioară, Menire Personală
 • Educație, Inspirație și Îngrijire adresate copilului ca ființă completă.
 • Alternativă holistică la învățământul public, cu valori reale – pentru copii de la 2 la 13 ani.
 • Școală holistică dedicată. Să răspundem nevoilor comunității, părinților și copiilor, pentru o școală a viitorului.
 • Continuarea studiilor în orice sistem, atât în România, cât și în străinătate. Să creăm un mediu cu o puternică viziune culturală, etică și intelectuală pentru toți absolvenții noștri.

Activități

Educație 60%
Dezvoltare umană 30%
Well-Being 10%

ce am realizat

Explorând lumea Atlanthea

2

SEDII

40

PROFESORI

180

COPII (ANUAL)

850

ATELIERE ȘI EVENIMENTE

Cuvântul inițiatoarei proiectului

Alexandra Niculescu

Alexandra-Niculescu-Team

Cred că adevărata educație este inevitabil legată de o creștere a conștientizării, esențială dezvoltării interioare a ființei umane și se axează pe dezvoltarea acesteia ca întreg.

Educația conștientă, care se adresează copiilor, părinților și facilitatorilor deopotrivă, este un proces constant de realizare de sine și de îmbunătățire holistică, pe toate planurile (trup, minte, spirit).

Cred într-o abordare a educației care ii vede pe copii la nivel de suflet, dar și la nivel de personalitate, care face diferențierea între cele două, care promovează starea de well-being a ființei .

Punem  accent pe intoarcerea la natură, la spiritualitate, la ritm și oferă un mediu în care copilul se poate dezvolta armonios, demn, complet, unde este încurajat sa isi găsească menirea și să își atingă potențialul.

Trăim un moment unic în ceea ce privește accelerarea evoluției umane.

Prezența tot mai evidentă a copiilor talentați care demonstrează caracteristici noi (au alte forme de învățare, rapide și multiple, prezintă o procesare mai rapidă a informației, au o inteligență emoțională foarte dezvoltată, gestionează simultan mai multe inteligențe, utilizează extensiv emisfera dreptă a creierului) este simbolul viu al unei schimbări în umanitatea de azi, care poate fi comparată cu marile etape istorice de-a lungul așa-numitei evoluții a ființei umane (foc, agricultură sau revolutia industriala).

Dar schimbările actuale nu implică numai lumea fizică și externă, ci mai ales lumea interioară, prin modificarea nivelului conștiinței noastre.

În momentul de față suntem în același timp martorii și protagoniștii unor mari schimbări de paradigmă la nivel social și, mai ales, emoțional și spiritual.

Schimbarea va fi spirituală și va începe cu o transformare personală în fiecare dintre noi.

Care este rolul pe care noi ar trebui să ni-l asumăm în acest proces de trezire a conștiinței?

Rolul nostru (părinți, dascăli, mentori, instituții educaționale, etc.) este să promovăm schimbarea paradigmei în educație pentru a putea realiza schimbări sociale și chiar globale.

Pentru ca deja putem vedea la copiii noștri reflectarea sintezei a milioane de ani de evoluție umană.

Cosmosul a fost condensat în microcosmosul care este Umanitatea, iar talentele copilăriei sunt bijuteria acestui univers.

Alexandra Niculescu